Train de Trainer Palliatieve Zorg

In het kort

Ben je expert in de palliatieve zorg? Zou je het leuk vinden om trainingen geven? In het afgelopen jaar zijn er bij FiniVita al 30 professionals opgeleid tot trainer palliatieve zorg. Samen zetten zij zich in voor de uitrol van de vernieuwde basiscursus palliatieve zorg. Didactische vaardigheden kun je bij ons opdoen. We ontwikkelden en vernieuwden het train de trainer programma onlangs. Lees hieronder meer!


Wordt trainer palliatieve zorg

Sinds september 2019 bieden wij het leerpad palliatieve zorg aan aan verzorgenden en verpleegkundigen niveau 3 en 4. 

Het leerpad palliatieve zorg staat of valt onder andere met de aanwezigheid van goede trainers. Trainers zijn bij voorkeur mensen die binnen de eigen organisatie werkzaam zijn. Zij kennen de interne cultuur, weten welke wegen te bewandelen bij strubbelingen en maken ook zichzelf en hun expertise zichtbaar in de organisatie waardoor zij sneller geconsulteerd zullen worden als er sprake is van complexe palliatieve zorg. Echter, ook trainers van buiten de organisatie kunnen met een frisse blik een grote bijdrage leveren aan de verankering van kennis en vaardigheden onder zorgverleners en het verhogen van de kwaliteit van leven en sterven van patiënten. Wanneer er intern te weinig trainers beschikbaar zijn, kan hier dankbaar gebruik van worden gemaakt.

Wat bieden wij?

We bieden een train de trainer programma wat als volgt is opgezet:
1. Een e-learning met uitleg over blended learning, het toepassen van werkvormen en behandelen van de inhoud van interactieve sessie 1 en 2 aan de hand van een basispowerpoint.
2. Webinar òf face-to-face bijeenkomst: Gelegenheid voor vragen (n.a.v. de e-learning) + in groepjes uitéén en een werkvorm ontwikkelen / toespitsen op palliatieve zorg.
3. Trainersoefendag: oefenen en feedback ontvangen bij het geven van de twee interactieve sessies. Trainers wisselen de rol van cursist en trainer af zodat iedereen oefent en feedback geeft.
4. Terugkommomenten voor trainers (4 keer per jaar a 2 uur) om ervaringen uit te wisselen en op bepaalde thema’s verdieping te ontvangen.

Daarnaast bieden we je:
➢ Een gevarieerde functie die goed te combineren is met je huidige baan.
➢ Een marktconforme vergoeding.
➢ Een kans om je kennis en vaardigheden over te dragen aan collega’s.
➢ Ontwikkeling in vaardigheden op het vlak van didactiek en coaching.
➢ Deel uitmaken van een bevlogen en betrokken team en ondernemende organisatie.
➢ Een breed scala aan organisaties in de zorg waar je mogelijk ook voor ingezet kan worden. 
➢ Data- en lestijden worden in overleg.

Heb je interesse?

Lees het functieprofiel, hierin vindt je aanvullende informatie over functie-eisen en competenties.  Sluit dit aan? Stuur je CV en korte motivatie naar thera@finivita.nl. We nemen dan weer contact met je op.
Ben je werkzaam bij één van onze partners of klanten en wil je intern trainer worden, dan zullen we je vraag doorzetten naar onze contactpersonen binnen jouw organisatie.

Note: Er is gekozen voor de functienaam Trainer vanwege de focus op het bewerkstelligen van gedragsverandering middels het trainen van de deelnemers in vaardigheden die goede palliatieve zorg bevorderen. Tegelijkertijd bevindt de ‘trainer’ zich ook geregeld in de functie van Opleider (overdragen van kennis) en Coach (van ambassadeurs).