Advies en ontwikkeling

Naast de basisscholingen en verdiepingsscholingen bieden wij ook opleidingsadvies aan om samen met u en de direct betrokkenen na te gaan hoe u de opleidingsbehoefte van uw medewerkers kan vertalen in een scholingsprogramma en vooral ook hoe u de opgedane kennis en ervaring in uw organisatie daarna kunt borgen.

Een kapstok voor een advies voor uw zorgorganisatie is Het Leerpad. Het leerpad bestaat uit 3 onderdelen:

  1. E-learning module: De focus ligt op het opdoen en/of opfrissen van kennis van palliatieve zorg en daaraan gekoppeld reflectie op de eigen werkpraktijk.
  2. Twee interactieve sessies. De deelnemers gaan in deze bijeenkomsten onder leiding van een trainer verder met het toepassen van de kennis op hun eigen werkpraktijk door het bespreken van leervragen naar aanleiding van de e-learning en bespreken van eigen casuïstiek. Ook wordt er met behulp van werkvormen (bijv. rollenspel) gewerkt aan het verbeteren van (gespreks)vaardigheden. Er is een programma voor de sessies beschikbaar, wat aangepast kan worden aan de ‘couleur locale’ van de organisatie.
  3. Borging & reflectie in de dagelijkse praktijk: zorgorganisaties worden geadviseerd minimaal 2-4 keer per jaar casuïstiekbesprekingen te organiseren op teamniveau of in de groepssamenstelling waarin de interactieve sessies zijn gevolgd.
leerpad

Daarnaast kijken wij graag met u mee hoe de Palliatieve Zorg in uw organisatie een onderdeel kan zijn van passende zorg voor uw zorgvragers en hoe uw (zorg-) medewerkers ondersteund kunnen worden in hun werk m.b.t. palliatieve zorg. Dit kan om praktische toerusting gaan en ook om advisering met betrekking tot jaaarplannen en opleidingsplannen.  

  reflectie

  Adviesgesprek

  Ben je geïnteresseerd in wat onze begeleiding van de intervisie voor jouw team of groep kan betekenen? Of wil je ondersteuning bij het zelf opzetten van een intervisiegroep in jouw organisatie om jullie palliatieve zorg te verbeteren? Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

   

  Wij denken graag met je mee.

  Ga vrijblijvend met ons in gesprek!

  Vul hieronder je gegevens in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  Onze trainingen op gebied van palliatieve zorg