FiniVita 2.0 is van start. Aan de nieuwe website wordt gewerkt.

Advance Care Planning (ACP) Webinar en workshop

 85,00

Tijdens deze Webinar maak je kennis met Advance Care Planning (ACP, ook wel vroegtijdige of proactieve zorgplanning genoemd).

Categorieën: ,

Beschrijving van de cursus

Open Aanbod: € 85,- *
Incompany: € 85,- *

*per deelnemer per jaar (Webinar + 1 workshop)
Bij een afname van meer dan 30 deelnemers ontvangt u 15% korting op de cursusprijs.

 

Accreditatie

Geen.

 

Doelgroep

Verzorgenden en verpleegkundigen niveau 3/4/5

 

Tijdsduur

Totaal 3,5 uur

  • Webinar: 1,5 uur
  • Workshop: 2 uur

 

Inhoud

  • Tijdens deze Webinar maak je kennis met Advance Care Planning (ACP, ook wel vroegtijdige of proactieve zorgplanning genoemd). Eerst zal worden ingegaan op de principes van vroegtijdige zorgplanning en op de wijze waarop verpleegkundigen en verzorgenden een rol kunnen hebben in gesprekken met cliënten of bewoners en diens naasten.
  • Door Covid-19 is er nu veel aandacht voor behandelbeslissingen die mensen moeten nemen als ze plotseling ernstig ziek worden. Het kan zijn dat een cliënt of bewoner of diens naaste zorgen uiten over die mogelijke beslissingen.
  • In de tweede helft van de Webinar wordt een gesprekshulp geïntroduceerd die je dan als verpleegkundige of verzorgende kunt gebruiken.
  • Twee weken later, tijdens de workshop, zal verder worden ingegaan op de praktijk van ACP. Hierin zal meer aandacht zijn voor principes van leren en van communicatie, en zal geoefend kunnen worden met het voeren van gesprekken.