Aanbod

Verminderen van het lijden en het optimaliseren van de kwaliteit van de laatste levensfase

ONDERWIJS(ONTWIKKELING)

We weten wat er speelt in het veld van de (palliatieve) zorg. En deze kennis en ervaring gebruiken we om ons onderwijs te ontwikkelen en nemen we mee in het geven ervan. Onze trainers kennen de praktijk en dragen hun kennis graag over. Zij zijn didactisch toegerust om de al aanwezige kennis bij de deelnemers aan onze groepen naar boven te halen en te verdiepen; geen saaie frontale presentaties, maar interactie en leren aan elkaar. 

 

ONDERSTEUNING VAN ORGANISATIES

In de hectiek van alle dag, is het niet eenvoudig om zorg rondom ernstige ziekte, rouw en verlies een goede plek te geven in organisaties. En om te zorgen dat de aandacht ervoor geborgd is, ook als er veranderingen optreden. Wij kunnen je daarbij helpen. Door goed te luisteren wat er al is en wat er nodig is. En door samen een plan te maken. Scholing kan daar een onderdeel van zijn, maar ook andere aspecten worden hierin meegenomen. 

 

LAST AID 

Goede zorg voor mensen die ernstig ziek zijn en gaan overlijden is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Iedereen in onze samenleving kan hieraan bijdragen. Met onze Last Aid cursussen werken we samen met een groep geïnteresseerde burgers aan kennis en vaardigheden over wat iedereen kan doen als er sprake is van (zorg voor) een dierbare die ernstig ziek is. Het doel van palliatieve zorg is het verminderen van lijden en het optimaliseren van de kwaliteit van leven van mensen die te maken hebben met een levensbedreigende aandoening of kwetsbaarheid. Onze Leerhuizen zijn broedplaatsen waarin continu hieraan gewerkt wordt. En zorgprofessionals uit onze Leerhuizen leveren daarnaast door het geven van onderwijs een actieve bijdrage aan het verbeteren van palliatieve zorg. Zij verzorgen onderwijs zowel in hun eigen organisaties als daarbuiten.

 

Adviesgesprek

Ben je geïnteresseerd in wat onze begeleiding van de intervisie voor jouw team of groep kan betekenen? Of wil je ondersteuning bij het zelf opzetten van een intervisiegroep in jouw organisatie om jullie palliatieve zorg te verbeteren? Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Wij denken graag met je mee.

Ga vrijblijvend met ons in gesprek!

Vul hieronder je gegevens in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Onze trainingen op gebied van palliatieve zorg